Przejdź do strony hotelu NoBoHotel menu

Szef kuchni

To tutaj szef kuchni Jarosław Bieńkowski staje się kulinarnym artystą, tworzącym w harmonii z przyrodą, oferując zawsze autorskie menu, zmieniające się wraz z rytmem pór roku.

Szef kuchni

To tutaj potrawy przypominają malowidła, zaś składniki paletę kolorów. To tu na co dzień powstają małe dzieła sztuki, stanowiące sukcesję emocji, weny twórczej, aromatów i smaków.

Restauracją „Kolory Wina” kieruje utytułowany Szef Kuchni Jarosław Bieńkowski, uczestnik wielu ogólnopolskich oraz międzynarodowych konkursów kulinarnych:

  • 2009 II miejsce w Finale konkursu Profesjonalista Roku,
  • 2009 II miejsce w Finale konkursu Primerba Cup,
  • 2005 III miejsce w Finale III Łódzkiego Festiwalu Dobrego Smaku
  • 2004 III miejsce w Finale II Łódzkiego Festiwalu Dobrego Smaku
  • 2003 III miejsce w Pucharze Europy w Grillowaniu
  • 2003 IV miejsce Puchar Europy w Grillowaniu, temat: „Pstrąg”
  • 2003 IV miejsce Puchar Europy w Grillowaniu, temat: „Drób”
  • 2003 II miejsce Puchar Europy w Grillowaniu, temat: „Wołowina”
  • 2003 III miejsce Puchar Europy w Grillowaniu, temat: „Żeberka”
  • 2002 III miejsce w finale IV Mistrzostw Polski w Grillowaniu, kategoria: Kucharze profesjonalni

a także uczestnik wielu prestiżowych kursów i szkoleń, między innymi:

  • 2013 Szkolenie z technik kuchni nowoczesnej u Any Alvarado, ambasadora marki "Texturas - Albert y Ferran Adria"
  • 2012 3rd Food & Drink Festival; zdobycie certyfikatu ukończenia kursu z techniki gotowania metodą „sous-vide” u Bruno Goussault
  • 2010 Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej u Wojciecha Modesta Amaro
  • 2007 Akademia Kurta Schellera; ukończenie kursu profesjonalnego

Menu

Nasze autorskie menu zmienia się wraz z rytmem pór roku. W naszej restauracji potrawy przypominają malowidła, zaś ich składniki paletę kolorów. To tu na co dzień powstają małe dzieła sztuki, stanowiące sukcesję emocji, weny twórczej, aromatów i smaków.

zobacz menu

zobacz certyfikaty